Rybáři vysadili do Bíliny u mosteckého kostela nové osazenstvo, pomohli jim školáci
Rybáři dětem představili několik druhů ryb. Přivezli jim na ukázku i sumce. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Čtyři desítky dětí z mostecké 14. základní školy pomohlo v pátek rybářům vysadit do říčky Bíliny nové rybí osazenstvo.

Dohromady šlo o více než tři metráky ryb. S jednotlivými druhy rybáři školáky také blíže seznámili, řekli jim také, jak se ryby chovají. Děti zaujal hlavně sumec, kterému mohly opatrně sáhnout do tlamy, a také štika. U té se o to raději nepokoušeli.

Řeka Bílina protéká na své skoro devadesátikilometrové cestě z Krušných hor do Labe průmyslovou oblastí. Voda je zde daleko čistější než v minulosti, na revitalizaci a vracení ryb do řeky spolupracuje s Českým rybářským svazem Unipetrol, zapojuje se rovněž Ekologické centrum Most.

Z vysazování ryb do říčky Bíliny přineseme videoreportáž.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru