OBRAZEM: Takhle nádherně právě kvete Most! A barev ještě přibude
Rozkvetlá alej u 11. ZŠ v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Vůně rozkvetlých vzrostlých stromů je až omamná, když pod nimi procházíte. A když zafouká vítr, vypadá to, jako by padal růžový sníh. Takový je nyní Most.

Možná jsou zde i čtenáři, kteří pamatují více podobných alejí, rozkvetlé květinové záhony. Na některých místech zanikly, jinde jsou nové.

A jak bude vypadat město v příštích týdnech? Ozdobné stojany s muškáty ozdobí 1. náměstí, okrasné mísy s květinami budou na sloupech veřejného osvětlení a letničky v záhonech.

Pracovníci technických služeb vysadí téměř 28 tisíc sazenic letniček, které budou v průběhu sezony doplňovány. Jejich druhová skladba se nemění, jen se obmění barva. Letos město zkrášlí jiřinky, voskovky v pěti různých barvách, afrikány žluté a oranžové barvy, červené salvie, cinerárie stříbrné barvy či růžové a červené převislé muškáty.

Foto

Letničky ozdobí například „vlnovku" mezi magistrátem a Priorem, záhon ve tvaru „ptáka” u Stromu Evropy v Radniční ulici, kdy strom tvoří veliké oko nebo „slzy” podél chodníku u Mariánského sloupu. Stojany s muškáty budou zkrášlovat 1. náměstí a prostor před Repre. Okrasné mísy s květinami ozdobí 44 sloupů veřejného osvětlení v ulici Radniční, Bankovní, na 1. náměstí, pod magistrátem a před Repre.

Čtyři tisíce cibulovin také vysadili pracovníci technických služeb za pomocí strojů na několika místech ve městě během měsíce dubna. K obnově záhonu došlo například na pásu u komunikace v ulici Josefa Skupy, kde byly nově vysázeny cibuloviny lilií. Výsadba proběhla za pomoci speciálního sázecího stroje.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru