Práce na vybudování zázemí pro technické služby v Obrnicích začnou ještě letos
Vizualizace areálu. Foto: OÚ Obrnice
Most

Obrnice - Obrnice mohou uskutečnit další ze zásadních investičních projektů. Obci se totiž podařilo získat dotaci z programu regenerace a podnikatelského využití starých průmyslových zón ministerstva průmyslu a obchodu. „Můžeme se tak pustit do vybudování zázemí technických služeb v Nádražní ulici. Předpokládám, že vybraná firma zahájí práce do pěti až šesti měsíců, z provizorních prostorů v areálu sběrného dvora by se technické služby měly přestěhovat už v příštím roce,“ informoval zastupitele na posledním jednání obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Vybudování zázemí pro příspěvkovou organizaci Technické služby Obrnice si vyžádá 13,62 milionu korun, příspěvek ministerstva je ve výši 9,5 milionu korun. Zbylou částku obec vyčlení ze svého rozpočtu. Projekt je součástí revitalizace Nádražní ulice, v němž chce obec postupně pokračovat. Zdejší stavby jsou totiž zdevastované a staly se vyhledávaným místem bezdomovců a sběračů kovů. „Jde však o nákladný projekt, budeme proto hledat další možnosti spolufinancování z dotačních programů,“ uvedl už dříve Zaspal.

Uskutečnění projektu předcházel vzájemný prodej a odkup pozemků s firmou Vellerin. Obec od ní odkoupila pozemky právě v Nádražní ulici, společnosti zároveň prodala pozemky v lokalitě bývalých zahrádek. Vellerin je využije k výstavbě technického zázemí pro svůj vozový park. Cena činila v obou případech 630 tisíc korun, transakce si vyžádala změnu územního plánu obce.

V Technických službách Obrnice, jež se zaměřují především na úklid, údržbu komunikací a veřejné zeleně či sběr a likvidaci odpadu pracuje šest stálých zaměstnanců. Doplňují je až tři desítky mužů a žen zařazených do programu veřejně prospěšných prací. Přednost dostávají místní, ve většině dlouhodobě nezaměstnaní. (fou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru