Jak upravit silnice a parkování? Město hledá možnosti dopravního řešení „pětistovek“
Sídliště Pod Šibeníkem. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Město Most hledá možnosti, jak upravit dopravu v dalším z místních sídlišť. Po Liščím Vrchu a Výsluní se řeší dopravní budoucnost sídliště Pod Šibeníkem, které je vymezeno komunikacemi Pod Lajsníkem, Josefa Suka, Moskevská a Rudolická.

„Naší snahou je snížit množství svislého dopravního značení, zklidnit dopravu, usměrnit provoz a legalizovat maximálně možný prostor pro odstavování vozidel na stávajících komunikacích,“ informuje náměstek primátora Marek Hrvol. Za tímto účelem nechalo město zpracovat studii, z níž ale vyplynulo, že vzhledem k uspořádání sídliště Pod Šibeníkem by nebylo možné řešit tuto oblast pouhou změnou vodorovného a svislého dopravního značení. Proto jsou studií navrženy rozsáhlejší dopravní úpravy, včetně možnosti případného rozšíření parkovacích ploch do stávající zeleně či výstavba nových parkovišť, což už někteří občané kritizují.

„Rád bych zdůraznil, že se jedná pouze o studii, která nabízí alternativy budování nových parkovišť. V této fázi se rozhodně nejedná o projekt, který by byl připraven k realizaci,“ vysvětluje náměstek Hrvol a dodává, že město bude při hledání řešení zohledňovat i názory místních občanů. (sed)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru