Muž prodával kradené věci. Moc dobře věděl o jejich nelegálním původu
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu podílnictví 49letého muže. Získal lup za 134 tisíc korun, měl ho prodat.

Ten měl loni v Mostě převzít od dvojice Mostečanů ohřívač pneumatik, přístroj na diagnostiku motorů, vše v hodnotě 70 tisíc korun. O něco později od stejné dvojice dostal fotobatoh, fotoaparát, objektivy, stativ a další fotografické potřeby za 64 tisíc korun. "Za úkol měl věci zpeněžit a dobře věděl, že pochází z trestné činnosti dvojice mužů, kteří byli loni obviněni za majetkovou trestnou činnost. Tyto věci měli Mostečané odcizit na parkovišti z vozidla cizince u jednoho hotelu a v druhém případě fotopotřeby měli ukrást z vozidla v ulici SNP," uvádí mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Odcizené věci byly kromě přístroje na diagnostiku motorů zajištěny a vráceny zpět poškozeným. Obviněnému za podílnictví hrozí až pětiletý trest odnětí svobody a policie ho stíhá na svobodě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru