Mostecký kostel a zámek Stekník má propojit značená mariánská stezka
Zámek Stekník na Žatecku. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most, Stekník - Pět mariánských poutních míst v Ústeckém kraji má propojit síť značených mariánských stezek. O jejich přípravě informoval Státní zámek Stekník.

Značené stezky propojí zámeckou kapli Navštívení Panny Marie, kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, kostel Nanebevzetí Panny Marie v Postoloprtech, chrám Nanebevzetí Panny Marie v Žatci a kostel sv. Martina a Navštívení Panny Marie v Liběšicích.

Síť stezek navazuje na poutní tradici do Stekníku, která se datuje do druhé poloviny 18. století, kdy jsou doloženy poutě na svátek Navštívení Panny Marie z Mostu-Zahražan a celého postoloprtského panství.

Již letos bude dne 22. června, po více než 80 letech, obnovena mše svatá v zámecké kapli Navštívení Panny Marie. Součástí bude i pouť z nedalekých Liběšic.

Zámek Stekník patří k nejvýznamnějším rokokovým stavbám v Čechách. Památka prochází postupnou obnovou od roku 1997. Veřejnosti jsou zpřístupněny prostory zámecké kaple, sala terreny, chodby prvního patra a jižního křídla zámku s výstavou historických hraček a kočárků z konce 19. a začátku 20. století. Samostatně jsou zpřístupněny chodby přízemí zámku, kde je výstavní prostor, a samozřejmě zámecká terasovitá zahrada.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru