Mostečané se postavili proti soukromé ubytovně. Městu není osud bloku 5 lhostejný
Blok 5 v Mostě. Mezi jinak opravenými domy v sympatické čtvrti působí jako pěst na oko. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Mostečané podepisují petici proti vzniku ubytovny v bloku 5 v ulici SNP. Jde o obytný dům, který se roky potýká s problémy a chátrá, život v něm je problematický. Nový majitel tam chce podle dostupných informací udělat ubytovnu.

Lidé se obávají nárůstu negativních jevů. Proto podepisují petici. Ta hovoří o tom, že v blízkosti školy a jinak kvalitního bydlení může být ubytovna pro sociálně slabé a zahraniční dělníky, což by zhoršilo bezpečnostní situaci v lokalitě. Petenti požadují po městu, aby pomohlo a dům od soukromé společnosti SaS odkoupilo. Navrhují také, aby město a státní správa znemožnili další užívání objektu jako ubytovny kvůli nevyhovujícím podmínkám.

Magistrát už zareagoval. Primátor města Mostu Jan Paparega ve středu odpoledne seznámil radní se závěrem osobního jednání s jednatelem společnosti SaS Josefem Smolíkem, které proběhlo 15. května 2019 ve věci otázky budoucího záměru s domem. V této souvislosti radní primátorovi města uložili odeslat společnosti SAS dopis, v němž město žádá o zahájení oficiálního jednání o možnosti odkoupení bytového domu – bloku 5.

"Město Most má zájem získat tento v minulosti nešťastně zprivatizovaný bytový dům do vlastnictví. Máme zájem tuto situaci řešit, není nám lhostejný osud uvedeného domu. Věříme, že společně najdeme správné východisko vzniklé situace,” zhodnotil primátor města Mostu Jan Paparega.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru