Na stromě u školy se ve čtyřmetrové výšce usadil roj včel. Museli přijet hasiči
Včelí roj u mostecké umělecké školy. Foto: MP Most
Most

Most - Hlídka mostecké městské policie byla vyslaná do ulice Obránců míru, kde u Základní umělecké školy F. L. Gasmanna se ve výšce čtyř metrů na stromě nachází roj včel.

Tento roj se nepodařilo ze strany včelaře odchytit, a tak byl na místo přivolán Hasičský záchranný sbor, který provedl jeho odstranění.

Proč se rojí včely

Včely se rojí na jařev období před první snůškou až do druhé poloviny června. Nejčastější příčinou rojení je nedostatek místa v úlu. Včely v úlu mají různé úlohy. Náročné na prostor jsou stavba včelího díla, ukládaní zásob a kladení. Pokud tedy nemohou vykonávat jednu z těchto činností, dělnice narazí matečník a přinutí včelí matku opustit úl. Rojí se i včelstvo, které má k dispozici dostatek místa v podobě plástů. Velkou roli zde totiž hraje i včelí plemeno nebo určité křížení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru