1700 lidí dalo své podpisy pod petici, která v tomto domě odmítá ubytovnu
Blok 5 v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Primátor Mostu obdržel petici občanů ve věci neutěšené situace kolem bytového domu bl. 5 v ulici Slovenského národního povstání. Podepsalo ji 1 700 lidí, další se připojili na internetu.

Petenti nesouhlasí se záměrem majitele domu využít objekt jako ubytovnu pro sociálně slabé občany a zahraniční dělníky. Obávají se zhoršení bezpečnostní situace v dané lokalitě a požadují, aby město dům odkoupilo a zajistilo jeho smysluplné využívání.

„Ať už se naplní záměr ubytovny pro sociálně slabé a zahraniční dělníky, nebo firma pronajme za podobným účelem objekt po jednotlivých bytech, jsou rizika stejná. Tyto naše obavy jsou naprosto důvodné, protože známe situaci kolem stávající ubytovny Domino v ulici Budovatelů, kterou dosud provozoval stejný majitel,“ uvádí petice

Problematikou se město zabývalo již před podáním petice, primátor jednal s vlastníkem nemovitosti o možnosti odkoupení domu a vyzval ho k zahájení oficiálního jednání o možnostech odkoupení domu. Schůzka se uskuteční 17. června. "Do té doby nebudu situaci komentovat," uvedl primátor Jan Paparega.

Jak to v domě vypadá? Podívejte se tady

{article 150073}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru