Krušovická restaurace v Bílině musela zlikvidovat potraviny, mohly ohrozit zdraví strávníků
Ilustrační foto
Most

Bílina - Potraviny s prošlou dobou spotřeby a potraviny neznámého původu bez označení a nabývacích dokladů našli ve čtvrtek inspektoři krajské hygienické stanice při kontrole stavovacích služeb v Krušovické restauraci na Mírovém náměstí v Bílině.

Šlo o prošlé knedlíky, různé klobásy, párky, kuřecí stehna, kachní křídla či jedenáct kilogramů kančího masa bez označení. V mrazáku byl i vybalený špek, bochníky chlebů, housky a další vepřové bez označení i prošlé.

"Tyto potraviny nebyly použitelné k přípravě pokrmů, neboť se jednalo o potraviny jiné než bezpečné, když nebyl prokázán výrobce, datum výroby, dodržení výrobcem doporučených skladovacích podmínek a doby spotřeby, a tím dodržení jejich kvality a bezpečnosti," informovala Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje. 

Zjištěný stav nevylučoval možnost ohrožení zdraví strávníků, provozovateli byla proto na místě nařízena likvidace uvedených potravin a uložena sankce.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru