Policisté řešili během víkendu dvě oběti, které kdosi okradl ve vlaku
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Policie v Mostě přijala o víkendu dvě oznámení, kdy oběť byla okradena při cestě vlakem.

Mladý muž přišel o peněženku s finanční hotovostí a doklady. Tu měl v tašce, kterou měl stále při sobě. Cestou však usnul a usnadnil tak práci nějakému nenechavci. I druhý okradený si na chvilku zdřímnul ve vlaku cestou domů. Po probuzení ho čekalo nepříjemné zjištění, že na sedadle vedle něj mu chybí peněženka, kterou si tam položil.

Kapsáři jsou aktivní po celý rok. Pracují nepozorovaně, téměř profesionálně a oběť mnohdy ani přesně neví, kde byla okradena. "Platí obecná pravidla jak chránit svůj majetek, který by měl být stále na očích. Vyplatí se peníze dávat do vnitřních kapes oděvů, kabelky nosit křížem přes rameno, aby nedošlo k jejich strhnutí. Platební karty by měly být jinde než PIN, pokud si ho nepamatujeme. Na ulici není dobré se dávat do řeči s cizími lidmi, nerozměňovat jim peníze, a být stále opatrný a obezřetný," připomíná základní pravidla mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru