Mostecká bytová začne vykupovat byty v Mostě, už zveřejnila výzvu
Mostecké panelové domy. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Statutární město Most má ve schváleném rozpočtu pro rok 2019 vyhrazeno pět milionů korun na výkup bytů.

"Podle zákona o obcích náleží rozhodování o nabytí a převodu hmotných nemovitých věcí, tedy i bytů, do působnosti zastupitelstva. To znamená, že o výkupu bytů (každém jednotlivě), včetně stanovení cenového limitu pro každý konkrétní výkup, musí rozhodovat zastupitelstvo," vysvětluje v Mosteckých listech mluvčí města Alena Sedláčková.

Tento postup se, vzhledem k situaci v oblasti trhu s byty, jeví jako značně nepružný. Z tohoto důvodu doporučila rada města zastupitelstvu schválit převod pěti milionů Kč na účet společnosti Mostecká bytová, která bude následně výkup bytů provádět. Výzvu k výkupu bytů se všemi náležitostmi si můžete přečíst zde. Tyto byty zůstanou ve vlastnictví uvedené společnosti. Převod finančních prostředků na Mosteckou bytovou bude proveden formou poskytnutí peněžitého příplatku mimo základní kapitál.

V působnosti valné hromady společnosti Mostecká bytová rada také schválila pravidla pro výkup bytových jednotek a uložila představenstvu a dozorčí radě společnosti postupovat při výkupu bytů podle těchto pravidel.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru