Muži se na poště udělalo zle a upadl. První u něj byli mostečtí strážníci
Foto: MP Most
Most

Most - Operační pracovník tísňové linky Městské policie v Mostě přijal ve čtvrtek oznámení, že se na hlavní poště nachází dezorientovaný muž staršího věku. Na místo byla vyslána motohlídka strážníků městské policie.

Muž strážníkům sdělil, že nedávno prodělal mozkovou příhodu, nyní se mu udělalo nevolno, upadl a špatně se mu dýchá. "Strážníci přivolali zdravotnickou záchrannou službu a monitorovali jeho zdravotní stav do příjezdu záchranářů. Poté muže doprovodili do vozidla záchranné služby a předali ho se zjištěnými informacemi posádce sanitky. Ta sedmdesátiletého muže odvezla do nemocnice k lékařskému vyšetření," uvedla Veronika Loucká z Městské policie Most.

Strážníci Městské policie Most jsou v ulicích města nepřetržitě. Motohlídky v průběhu celé směny projíždějí stanovené trasy a vyjíždějí za událostmi nahlášenými na tísňovou linku 156 přímo z terénu. Proto jsou velmi často první na místech, kde je zapotřebí poskytnout první pomoc a přivolat zdravotnickou záchrannou službu. Všichni strážníci jsou zkušení v poskytování první pomoci a motohlídky jsou také vybaveny automatizovanými externími defibrilátory, s pomocí kterého jsou strážníci schopni poskytnout neodkladnou resuscitaci.

Strážníci tak díky své přítomnosti v ulicích zvyšují šanci na včasné poskytnutí první pomoci nebo provedení defibrilace před příjezdem záchranné služby u dopravních nehod nebo v případě náhlého ohrožení zdraví nebo života osob na veřejném prostranství.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru