Strážníci zachránili muže se sebevražednými úmysly, který chtěl skočit z mostu u nádraží
Záchrana člověka se sebevražednými úmysly u mosteckého nádraží. Foto: MP Most
Most

Most - Po 22. hodině uviděla motohlídka strážníků při kontrolní činnosti u nádraží ČD muže, který přelezl zábradlí a pravděpodobně se chystal skočit z mostu. Strážníci okamžitě kontaktovali pracovníka operačního střediska městské policie, který o události informoval Policii ČR a zdravotnickou záchrannou službu.

Mezitím strážníci s mužem navázali kontakt a zahájili vyjednávání s cílem rozrušeného muže zklidnit a dostat do bezpečí. "Muž po chvíli začal se strážníky mluvit a svěřil se, že chce ukončit život, protože je v tíživé situaci, o všechno přišel a nemá důvod dál žít. Strážníci muže nechali mluvit a nakonec se jim podařilo ho přesvědčit, aby se vrátil a přelezl zábradlí zpět," uvádí k případu Veronika Loucká z mostecké městské policie.

"Strážníci Městské policie Most jsou instruováni v jednání s osobami se sebevražednými úmysly. Znají způsob jednání a další taktické zásady, které při podobném zásahu pomáhají zachraňovat životy lidí v okamžité tíživé situaci. V těchto případech bývá policejní práce těžší než obvykle," dodává Veronika Loucká.

Událost si se všemi poznatky převzal policista Policie ČR a čtyřicetiletého muže odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru