Konec objížděk! Nový silniční most do Rudolic je otevřený! V Nemilkově ale uzavírka dál trvá
Silniční most v Rudolicích. Foto: Jakub Zápotocký
Most

Most - Několik měsíců trvající objížďky pro obyvatele Rudolic a další motoristy a řidiče městské hromadné dopravy skončily. Zrekonstruovaný most do Rudolic je po čtvrteční kolaudaci otevřený.

Oprava stála více než 78,5 milionu korun, z čehož 85 procent pokryla dotace z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Důvodem rekonstrukce byl havarijní technický stav původního mostu, který měl za následek jeho snižující se únosnost.

Demolice ani následná stavba patřily ke složitějším pracem. Pod mostem totiž vede železniční trať se značným provozem. V údolí je navíc řeka, další silnice a blízko stojí rodinné domy.

Další silniční most čeká na brzké otevření. Zatím je ale pro automobilový provoz uzavřený. Jde o mostek přes řeku Srpinu v Nemilkově. Objížďka vede přes Havraň. Práce na stavbě nového mostu tam skončily, provádějí se terénní úpravy a je třeba dodělat dopravní značení.

0609mostnemilkov

Nový most přes Srpinu v Nemilkově. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru