Řidič pod vlivem drog se marně snažil obelhat strážníky, počkali si na něj a přistihli ho
Řidič pod vlivem drog se marně snažil obelhat strážníky, počkali si na něj a přistihli ho. Foto: MP Most
Most

Most - Strážníci zaznamenali při kontrolní činnosti po třetí hodině ranní vozidlo s řidičem, které parkovalo na vodorovném dopravním značení zákazu zastavení, tzv. žluté čáře. Hlídka řidiče vyzvala k prokázání totožnosti a předložení osvědčení o registraci vozidla. Muž uvedl, že vozidlo na místě zaparkoval jeho kamarád, který si odskočil, a on si jen sedl za volant, ale vozidlo neřídil.

Hlídka městské policie provedla fotodokumentaci přestupkového jednání s tím, že celou záležitost bude postupovat jako oznámení správnímu orgánu na Magistrát města Mostu.

Strážníci poté z místa odjeli, ale vzhledem k tomu, že se podle chování muže domnívali, že nemluví pravdu, je řidičem uvedeného vozidla a je pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky, zastavili opodál a počkali, jestli podezřelý muž s vozidlem odjede. "To se také po chvíli stalo, a tak motohlídka strážníků za užití světelného výstražného zařízení se zapnutým nápisem „STOP“ uvedené vozidlo zastavila a řidiče vyzvala k vypnutí motoru a vystoupení z vozidla. Vzhledem k tomu, že existovalo důvodné podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR. Policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v krvi, která byla negativní," uvedla Veronika Loucká z mostecké městské policie.

Poté policisté provedli orientační test na detekci přítomnosti návykových látek v biologickém materiálu, který byl pozitivní. Podezřelého muže si převzali se všemi poznatky policisté Policie ČR k dalším úkonům.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru