OBRAZEM: Opravdu úctyhodný věk. Paní Hedvika z Mostu oslavila 101. narozeniny
Hedvika Weignerová. 4x foto zdroj: Mostecké listy
Most

Most - Náměstkyně primátora Markéta Stará ve středu poblahopřála ke 101. narozeninám paní Hedvice Weignerové. Ta se narodila 19. září 1918, je tedy o více než měsíc starší než naše republika.

Markéta Stará navštívila Hedviku Weignerovou v jejím bytě v Mostě spolu s vedoucí odboru vnitřní správy Nikolou Schlehöferovou a vedoucí oddělení školství Petrou Trojnovou. Předali jí květiny, dárkový potravinový koš, dort s trojcifernou číslicí a další pozornosti.

"Hodně štěstí zdraví a vitality, které ale, jak vidím, máte pořád hodně," popřála Markéta Stará paní Weignerové za celé vedení města. Poté si dlouhou dobu povídaly. Oslavenkyně vychovala tři děti, z nichž jedno již bohužel zemřelo. Těší se z vnoučat a pravnoučat.

Dcera a syn pomáhali s přípravou pohoštění. „My děti jsme se všichni narodili v Brně, maminka je z Křenovic u Slavkova. V Mostě bydlí už od roku 1949,“ vysvětlil syn Pavel.

"Můj otec a manžel maminky, MUDr. Jindřich Weigner, pracoval od roku 1949 v mostecké nemocnici. Až do roku 1977," přiblížila dcera Renata, která v nemocnici pracovala jako zdravotní sestra dlouhá léta také.

"Tatínek zemřel v roce 1979. Byl primářem neurologie a zakládal zde také psychiatrické oddělení," vzpomínala. "Maminka je vdovou už čtyřicet let. Byla v domácnosti, starala se o nás tři děti, nejstarší bratr byl bohužel dlouhodobě nemocný."

Paní Weignerová se živě zajímala o dění v Mostě i o práci na magistrátě, takže návštěva rychle uběhla.
"Na nás ale tak jako dnes na vás hodná není," smály se obě děti.

(vn)

foto

2609hedvika3

Děti oslavenkyně.

2609hedvika5

Blahopřání.

2609hedvika4

Přípitek

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru