Prunéřov - V pátek 18. října provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem kontrolu v provozovně Závodní stravování EPRU II – centrální kuchyně v Prunéřově. Kvůli zásadním hygienickým nedostatkům rozhodli hygienici o uzavření závodní kuchyně.
Kontrolou hygienici zjistili, že nebyla zásadním způsobem dodržována provozní hygiena v rámci celého stravovacího provozu. V prostoru mytí termoportů byly znečištěné podlahy, dřevěný dvojdřez, přepravní vozík na pokrmy, parapety na oknech a topné těleso (podrobně jsme psali zde). Proto bylo rozhodnuto o uzavření provozovny až do odstranění závad, současně byla nařízena sanitace provozovny a likvidace závadných potravin a pokrmů.
Po odstranění závad musel provozovatel písemně požádat o znovuotevření provozovny.
Ve středu 23. října byla v provozovně provedena opakovaná kontrola na základě písemné žádosti provozovatele o znovuotevření provozu. "Kontrolou bylo zjištěno, že byla provedena sanitace celé provozovny včetně podlah, stěn, stropů, dveří, gastrozařízení a vybavení kuchyně i skladů. Závadné potraviny byly zlikvidovány odbornou firmou, což bylo doloženo písemně. Vzhledem k odstranění nedostatků byla od 23. října obnovena činnost stravovacího provozu. Za zjištěné nedostatky byla provozovateli uložena sankce," uvádějí hygienici v závěrečné zprávě.