FOTO: V závodní kuchyni prunéřovské elektrárny už zase vaří! Takhle tam po kontrole hygieniků uklidili
3x foto: KHS Ústí nad Labem
Most

Prunéřov - V pátek 18. října provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem kontrolu v provozovně Závodní stravování EPRU II – centrální kuchyně v Prunéřově. Kvůli zásadním hygienickým nedostatkům rozhodli hygienici o uzavření závodní kuchyně.

Kontrolou hygienici zjistili, že nebyla zásadním způsobem dodržována provozní hygiena v rámci celého stravovacího provozu. V prostoru mytí termoportů byly znečištěné podlahy, dřevěný dvojdřez, přepravní vozík na pokrmy, parapety na oknech a topné těleso (podrobně jsme psali zde). Proto bylo rozhodnuto o uzavření provozovny až do odstranění závad, současně byla nařízena sanitace provozovny a likvidace závadných potravin a pokrmů.

Po odstranění závad musel provozovatel písemně požádat o znovuotevření provozovny.

Ve středu 23. října byla v provozovně provedena opakovaná kontrola na základě písemné žádosti provozovatele o znovuotevření provozu. "Kontrolou bylo zjištěno, že byla provedena sanitace celé provozovny včetně podlah, stěn, stropů, dveří, gastrozařízení a vybavení kuchyně i skladů. Závadné potraviny byly zlikvidovány odbornou firmou, což bylo doloženo písemně. Vzhledem k odstranění nedostatků byla od 23. října obnovena činnost stravovacího provozu. Za zjištěné nedostatky byla provozovateli uložena sankce," uvádějí hygienici v závěrečné zprávě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru