Vítr v Mostě poškodil památný strom. Bude se rozhodovat, jak ho zachránit
Borovice před poškozením a současný stav. Foto: město Most
Most

Most - V noci na pondělí 24. února došlo při silném větru k odlomení horní poloviny kmene památného stromu označovaného jako "Borovice Schwerinova" v Mostě na Zahražanech.

Strom roste na soukromém pozemku v jedné ze zahrad v ulici U Města Chersonu. Jako strom chráněný státem byl vyhlášen už v roce 1987 pro svou velikost a jedinečnost. V době posledního dendrologického posouzení v roce 2018 měl výšku 26 m, obvod kmene 226 cm, stáří bylo určeno na 90-110 let a byl v dobrém stavu.

V současné době je strom stabilní a v tomto týdnu dojde po prohlídce dendrologa k rozhodnutí, jakým způsobem poškozený strom ošetřit. Informovalo o tom město Most na svých internetových stránkách.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru