Mostecký dopravní podnik dokáže během hodiny zničit viry v autobuse, tramvaji i sanitce
Foto: DPmML
Most

Most – V souvislosti s postupující nákazou koronavirem Covid-19 přistupuje Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova k rozšíření protiopatření v městské hromadné dopravě i v sanitní dopravě.

„Rozhodli jsme se ještě vylepšit probíhající čištění vnitřku našich vozidel a pořídíme vyvíječe ozonu. Vnitřky tramvají, autobusů a sanitek denně myjeme a nyní k tomu přidáme i toto účinné antimikrobiotikum,“ vysvětlil ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Podle jeho dalších slov mají tyto přístroje oxidační účinek a dokážou také zneškodnit plísně a kvasinky. „Navíc ozon čistí vzduch a dokáže eliminovat i případný zápach z vnitřního prostoru vozidel. Umí také rychle zabít mikroorganismy jako viry, bakterie, spóry, parazity i prvoky,“ doplnil Dunovský. Tyto přístroje budou k dispozici v provozovnách v Mostě i v Litvínově.

Manipulace s vyvíječem ozonu není složitá, jde o přístroj napájený 220/240 V, který váží zhruba 2,5 kilogramu. „Přístroj se umístí do interiéru vozidla, které se poté uzavře a vyvíječ ozonu se spustí. Pracuje přibližně hodinu a po vypnutí přístroje je nutné vnitřek vozu důkladně vyvětrat,“ dodal Dunovský. Dopravní podnik také pořídí prostředky pro čištění a dezinfekci ploch, jejichž prostřednictvím se také likvidují choroboplodné zárodky, bakterie, viry, plísně a dezinfikují klimatizace.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru