Obrnice opakovaně požádají o dotaci na vybudování klubovny na starém hřišti
Obec nechá postavit novou klubovnu s občerstvením a sociálním zázemím místo staré budovy. Foto: obec Obrnice
Most

Obrnice - Obrnice podají žádost o dotaci na vybudování zázemí pro sportovce i návštěvníky akcí na starém hřišti. Na posledním jednání o tom rozhodli zastupitelé obce. Program na podporu regenerace brownfieldů pro nepodnikatelské využití vypsalo ministerstvo pro místní rozvoj. „Shodný program ministerstvo vypsalo už na konci roku 2018, se stejným projektem jsme se do něj přihlásili loni v březnu. Bohužel, neúspěšně. Nyní resort program vyhlásil znovu, tak to opět zkusíme. Jde nám o zkvalitnění společenských, sportovních a relaxačních aktivit místních obyvatel,“ vysvětlil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Na starém fotbalovém hřišti, kde obec v současné době pořádá kulturní, sportovní a společenské akce, obec nechá postavit novou klubovnu s občerstvením a sociálním zázemím. „Vznikne na půdorysu zdevastovaných objektů bývalých šaten a garáže, které necháme strhnout. Opravíme i parkovací plochy,“ upřesnil starosta.

Investice je odhadnuta na 5,5 milionu korun, dotace může pokrýt až 70 procent nákladů. Převážnou plochu hřiště získala obec před pěti lety od státu za 1,14 milionu korun. „I kdyby se nám ani napodruhé příspěvek státu nepodařilo získat, obyvatelé se přesto nové klubovny dočkají. Projekt považujeme za jednu z priorit. Jsme připraveni potřebné peníze vyčlenit v rozpočtu na rok 2021,“ doplnil Zaspal.

Hřiště je předurčeno k pořádání sportovních a společenských akcí svoji polohou. Každoročně zde obec pro své obyvatele organizuje volnočasové aktivity, některé z nich už mají svou tradici. Patří mezi ně například Obrnické slavnosti nebo závody hasičských družstev. „Chybí nám zde ale trvalé sociální zázemí a také společenská místnost. Kromě návštěvníků zmíněných akcí by je mohli využívat například i členové místního mysliveckého spolku. Ani oni se nemají kde scházet,“ dodal starosta.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru