Autobusy neotevřou od 15 hodin přední dveře, ruší se prodej jízdenek u řidičů
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu, s ohledem na zvýšenou bezpečnost, zdraví řidičů a v zájmu zachování MHD ve standardním rozsahu zavádí Dopravní podnik měst Mostu a Litvínov od sobotní patnácté hodiny zvláštní opatření.

Dopravce o tom aktuálně informoval na svých stránkách. Od 15 hodin 14. března ruší hotovostní prodej jízdného řidičem ve všech vozidlech městské hromadné dopravy. Ruší se také nástup a výstup předními dveřmi v autobusech MHD. „Žádáme cestující, aby pro nástup a výstup využili ostatní dveře vozidla a pro odbavení využili mincovní automaty a čipové karty,“ uvedl dopravní podnik.

Už v pátek odpoledne dopravní podnik informoval o nových opatřeních. Do odvolání zrušil poskytování služeb externím zákazníkům – jde o servisní služby, opravy či mytí vozidel a tankování. Dočasně rovněž zrušil zájezdy do zahraničí a nepřijímá objednávky na nové zakázky.

{article 152968}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Dveře v dopravních prostředcích se budou otevírat automaticky, aby lidé nemuseli sahat na ovládací prvky.

V neposlední řadě dopravce zvýšil hygienická opatření. Vozidla jsou dezinfikována certifikovanými vysokoalkoholovými dezinfekčními prostředky a čištěna generátory ozónu. Podle našich informací také řidiči fasovali dezinfekce a rukavice.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru