Hlášení v MHD na Mostecku upozorní cestující na nutnost nošení roušek
Ilustrační foto
Most

Mostecko – Zejména kvůli neukázněnosti některých cestujících v městské hromadné dopravě v Mostě a Litvínově bylo nutné přistoupit k dalším opatřením.

„Zpočátku asistenti kriminality městské policie hlídkovali na některých zastávkách a upozorňovali cestující na nutnost nošení roušek či obdobných ochranných prostředků. Protože se situace s nošením roušek zlepšila, upustili jsme od toho,“ uvedl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

Další opatření mohou cestující dokonce i slyšet. „Zajistili jsme nahrávku hlášení do vozidel městské hromadné dopravy, které má upozornit cestující na nutnost zakrýt si ve vozidle ústa a nos. Nahrávku lze pustit do salonu cestujících i vně vozidla, aby ji slyšeli i cestující na zastávce,“ doplnil Dunovský.

Jak dodal, mohlo by dojít i k tomu, že cestující bez roušky se městskou hromadnou dopravou nesveze. Až totiž do vozidla nastoupí bez ochranných prostředků, mohou po chvíli slyšet: „Žádáme Vás cestující, abyste svá ústa a nos zakryli rouškou, šátkem či šálou. V opačném případě budete vykázáni z přepravy. Děkujeme Vám, že jsme k sobě ohleduplní.“

Dopravnímu podniku se snaží pomoci mnoho lidí i organizací. „Chtěl bych poděkovat členovi městského zastupitelstva a poslanci parlamentu Janu Schillerovi, který nám nezištně zajistil 20 litrů desinfekčního prostředku,“ dodal Dunovský.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru