Mostem projíždí extrémně těžký náklad! Čeká na autobusáku a v sobotu večer pokračuje dál
Náklad musí na bývalém autobusovém nádraží přeložit na jinou soupravu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Na silnicích Mostecka se bude několik dní pohybovat souprava s velmi těžkým nákladem. Je třeba, aby řidiči byli opatrní.

Přepravní firma v pátek odstavila náklad na bývalém autobusovém nádraží, kde se přeloží na jiný podvozek. Nadměrný není náklad ani tak svojí velikostí, jako vahou. Jedná se o vysokotlaký separátor, který slouží k separaci plynů, kapalné fáze a kyselé vody. Vysokotlaký separátor je určen pro jednotku nový hydrokrak v rafinérii v Záluží.

Váží 215 tun, k tomu je zapotřebí připočítat ještě váhu soupravy. Dohromady tak může jít až o 340tunový kolos, se dvěma dalším postrky až 410tunový, podle typu podvozku, na kterém bude zrovna náklad naložený. Během cesty do chemičky se bude totiž podle potřeby několikrát překládat.

Od nádraží bude souprava vyjíždět v sobotu okolo desáté večerní. Přes Rudolice, Braňany, Louku a Litvínov přijede v nedělních ranních hodinách k Unipetrolu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru