Havárie na mosteckých silnicích: V květnu nehod ubylo, třikrát se řidiči střetli s chodci
Ilustrační foto: HZS ČR
Most

Most - Na území mosteckého regionu se v květnu stalo 93 dopravních nehod. V roce 2019 ve stejném období to bylo o 25 více. Při nehodách stejně jako loni nikdo letos neutrpěl těžké nebo smrtelné zranění. Šest lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Hmotné škody dosáhly částky téměř tři miliony korun. Alkohol nebyl zjištěn u žádného zavinivšího účastníka, jeden viník byl pod vlivem drog.

V obci se stalo 71 nehod, mimo obec řidiči havarovali ve 22 případech. Celkem 61 kolizí v dopravě je zaviněno nesprávným způsobem jízdy, 10 nehod má na svědomí nedání přednosti v jízdě. V 15 střetech se řidiči potkali s lesní zvěří, ve třech případech s chodci.

Nejvíce řidiči bourali v pátek (19) a nejméně v neděli (8). V Mostě policisté vyjížděli k 47 haváriím. Muži byli viníky u 47 střetů a ženy u 12 bouraček.

"Opět se potvrdila skutečnost, že nejvíce nehod zavinili řidiči s praxí řízení do pěti let," sdělila tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru