Mostečan měl na panelákovém sídlišti narazit do dvou aut a ujel. Pak se divil, že má poškozený vůz
Ilustrační foto
Most

Most - Mostečan, který měl řídit pod vlivem alkoholu, naboural za jízdy dvě osobní vozidla a ujel. Poškození majitelé aut vyčíslili škodu na částku 33 tisíc korun. Vyšetřovatel 48letého řidiče obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ke zranění osob nedošlo.

Podle policie měl muž koncem března v Mostě ve večerních hodinách řídit osobní vozidlo tovární značky Škoda. Při vyjíždění z parkoviště v ulici na sídlišti Liščí vrch měl při jízdě narazit přední částí vozu do zadní části před ním zaparkované škodovky. Nezastavil a z místa dopravní nehody ujel. Při další jízdě vjel na levou stranu komunikace a narazil do boku zaparkovaného auta tovární značky Citroen.

I přes druhý střet pokračoval dál v jízdě ulicí na sídlišti Pod Šibeníkem a dojel až do sousední části Severní, kde automobil zaparkoval a z místa se snažit utéct. Měl ovšem smůlu, jeho počínání nezůstalo beze svědků a policejní hlídka ho přistihla, když mířil k bydlišti.

"Muž policistům nejprve tvrdil, že vůz neřídil. O tom, že by někde boural, neměl údajně tušení a divil se, když při prohlídce jeho auta objevili policisté stopy poškození z nehody. Z muže byl cítit alkohol a jevil známky opilosti. Policisté přistoupili k provedení dechové zkoušky na alkohol. Ta vykázala pozitivní hodnotu ve výši 1,7 promile alkoholu v dechu," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Obviněný je stíhán na svobodě. Bude-li znán vinným, může mu soud uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru