Naštvalo vás ořezávání stromů u bývalé školky? Záležitostí už se zabývali strážníci i úřad
Foto: MP Most
Most

Most - Na linku 156 mostecké městské policie oznámil 5. června v ranních hodinách oznamovatel, že v ul. Komenského v areálu bývalých objektů MŠ někdo neoprávněně ořezává dřeviny. Následně bylo přijato podobné oznámení od dalšího oznamovatele.

Na místo byla vyslána motohlídka strážníků, kteří se spojili s oznamovateli. Ti hlídce označili muže, který podle jejich názoru prořezával neoprávněně větve stromů, které rostly mimo areál – za plotem. "Strážníci na místo přivolali pracovníka Technických služeb města Mostu zodpovědného za veřejnou zeleň a pracovnici Odboru životního prostředí Magistrátu města Mostu. Na místo se také dostavil majitel objektu, který uvedl, že chtěl prořezat větve stromů mimo areál, které zasahují na jeho pozemek, protože tam plánuje vybudovat parkoviště. Následně předložil povolení Magistrátu města Mostu, Odboru životního prostředí a mimořádných událostí, ke kácení dřevin rostoucích na jeho pozemku. Povolení k zásahu do dřevin mimo uvedený pozemek však jmenovaný neměl," uvedla mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Proto byl na místě poučen, že není možné provádět jakýkoliv zásah do dřevin bez vědomí příslušného orgánu magistrátu. Na základě konzultace s pracovnicí Odboru životního prostředí tuto událost strážníci postoupili správnímu orgánu Magistrátu města Mostu, Odbor životního prostředí a mimořádných událostí, a to z důvodu podezření ze spáchání přestupku podlá Zákona o ochraně přírody a krajiny spočívající v poškození dřeviny rostoucí mimo les bez povolení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru