Léto se ujímá slova? Teploty o víkendu se přiblíží až k tropické třicítce!
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Po relativně chladném a deštivějším období se oteplí. A to citelně, čekají nás zatím nejteplejší dny od začátku roku. Na řadě míst České republiky rtuť teploměru zamíří k tropickým 30 °C, Podkrušnohoří nevyjímaje.

PÁTEK 12. ČERVNA

Díky tlakové výši konec pracovního týdne doprovodí modrá obloha a nadprůměrné teplo. Jenomže ne v našich zeměpisných délkách a šířkách, nýbrž ve Skandinávii. Počasí ve střední Evropě budou nadále řídit tlakové níže, akorát trochu změní své postavení, v důsledku čehož se k nám dostane teplejší vzduch. Po dlouhé době se dočkáme slunce, až do pátečního poledne lze totiž očekávat převážně slunečno, resp. jasno až polojasno. Odpoledne dojde k tvorbě kupovitých oblaků, tzn. přeháněk a bouřek, v průběhu večera se opět vyjasní. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 26 °C.

SOBOTA 13. ČERVNA

V noci, ráno, dopoledne a zpočátku i odpoledne povětšinou jasnou až skoro jasno/polojasno, následně v odpoledních hodinách růst kumulů a kumulonimbů, tj. přeháňky a bouřky, spíše to druhé, k večeru/večer útlum konvektivní činnosti a ubývání mraků. Nejvyšší odpolední teploty zamíří k hodnotám okolo 24 až 28 °C, v ojedinělých případech ještě výše, ráno v minimu kolem 17 až 13 °C.

NEDĚLE 14. ČERVNA

Mezi tlakovou níží se středem nad Balkánským poloostrovem a tlakovou výší nad severní Evropou bude do našich končin nadále proudit teplý vzduch od východu, přesněji z oblasti východního Černého moře. A tak nás čeká více méně to samé. Tedy v první polovině dne méně oblačnosti, místy úplně jasno, ve druhé pak naopak oblačnosti více s tím, že se s velkou pravděpodobností objeví přeháňka/bouřka. Nejvyšší odpolední teploty okolo letních 21 až 25 °C, ráno v minimu kolem 18 až 14 °C.

PONDĚLÍ 15. ČERVNA

Začátek nového týdne by měl přinést slunečnější počasí bez přeháněk a bouřek, nebe by mělo být spíše polojasné a nejvyšší odpolední teploty by se měly motat okolo 22 až 26 °C.

Příjemné letní teploty, tj. v maximu 25 až 27 °C, jsou dominantním prvkem i co se dlouhodobějších výhledů týče. Nicméně s absencí tlakové výše a tím pádem stabilního, slunečními paprsky nabitého počasí. Prozatím tudíž nemá cenu vyhlížet dny s perfektně modrou oblohou.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru