Po otevření dveří našli na zemi ležet dva muže ve zbídačeném stavu
Ilustrační foto
Most

Most, Litvínov - Kvůli zraněnému muži strážníci vnikli do bytu v Litvínově. Podobný případ se odehrál také v sousedním Mostě.

Kolegy z litvínovské městské policie si na pomoc zavolala hlídka Policie ČR. Ta měla podezření, že v jednom z bytů v Mládežnické ulici je zesnulá osoba. Už při prvních snahách se dostat do bytu se naštěstí ukázalo, že jeho obyvatel je naživu. Strážníkům se podařilo byt otevřít bez poškození dveří. Nemohoucí muž ležel na podlaze ve zbídačeném stavu. Po prvotním ošetření jej zdravotníci převezli do nemocnice v Mostě.

V Mostě se na strážníky prostřednictvím linky 156 obrátila pečovatelka, která uvedla, že se nemůže dostat do bytu seniora, o kterého se stará, a požádala Městskou policie v Mostě o pomoc. Na místě pak strážníkům uvedla, že senior nereaguje na zvonění a klepání na dveře a že byt nejde odemknout, protože je pravděpodobně zevnitř zasunutý klíč v zámku. "Strážníci se snažili seniora boucháním na dveře a zvoněním kontaktovat, což se podařilo a muž na sebe upozornil sténáním. Vzhledem k tomu, že byla důvodná obava, že je ohrožen život nebo zdraví uvedeného seniora, strážníci násilím dveře otevřeli," uvedla mluvčí strážníků Veronika Loucká.

V bytě pak našli na zemi ležet seniora, který byl dezorientovaný, ale při vědomí. Na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která muže odvezla do nemocnice. Strážníci pak ještě zabezpečili mírně poškozené vstupní dveře seniora.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru