Slovák přišel do banky pro peníze s cizí občankou. Muži na fotce ani nebyl podobný
Ilustrační foto
Most

Most - Zřejmě nečekaným překvapením skončila snaha jednoho podnikavce ze Slovenska získat podvodem finanční hotovost. Minulý týden přišel do jedné peněžní společnosti v Mostě, kde si měl zažádat o poskytnutí spotřebitelského úvěru s výší pět tisíc korun.

Pracovníkovi při sjednávání žádosti o poskytnutí úvěru předložil občanský průkaz, kdy se tímto dokladem vydával za jinou osobu a do úvěrové smlouvy uvedl nepravdivé údaje. "Fotka na předloženém občanském průkazu však neodpovídala vzezření žádajícího muže o úvěr. Nakonec k hmotné škodě díky prozřetelnosti pracovníků pobočky nedošlo. Na místo si pro muže došli kriminalisté odhalující hospodářskou trestnou činnost a podezřelého muže zadrželi," uvedla mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Následně si muž ze Slovenska od policie převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin úvěrového podvodu. Cizí občanský průkaz i průkaz zdravotního pojištění jiné osoby byly kriminalisty zajištěny. Jak k těmto dokladům muž přišel, je předmětem dalšího vyšetřování.

Cizinec je stíhán na svobodě a za výše popsané jednání mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru