18 přestupků za dva týdny: Lidé v Mostě odhazují papíry, nábytek létá z oken. Kuřáci na zastávkách se polepšili
Nepořádek v Mostě lze hlásit i přes aplikaci Mobilní rozhlas. Tento byl na základě ohlášení brzy uklizen technickými službami. Zdroj: Mobilní rozhlas
Most

Mostecko - Strážníci mostecké městské policie v uplynulých 14 dnech projednali 18 přestupků znečištění veřejného prostranství, výše pokuty činila v průměru 900 Kč na jednoho přestupce.

"Jednalo se o znečištění veřejného prostranství v okolí laviček papíry, plasty a nedopalky cigaret, odhození obalu od jídla na ulici, vyhazování odpadu z kontejnerů, ale také vyhazování věcí a nábytku z oken. Strážníci projednávali také událost, kdy 16letí mladíci házeli z okna po lidech vajíčka a cibuli," uvádí mluvčí strážníků Veronika Loucká. Všichni přestupci si po sobě uklidili.

V 10 případech strážníci projednávali přestupek popíjení alkoholu na veřejném prostranství, kde je to zakázáno obecně závaznou vyhláškou. Strážníci těmto přestupcům uložili pokuty v průměru ve výši 300 Kč. Nejčastěji lidé porušují vyhlášku o zákazu konzumace alkoholických nápojů na vybraných veřejných prostranstvích v ul. Budovatelů, K. Biebla, Javorová a na nádraží.

Kouření na zastávce strážníci zjistili pouze ve čtyřech případech, a to díky kamerovému systému městské policie. Hodnotí to jako zlepšení stavu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru