Dopravní podnik: Dodržujte nařízení vlády! Lidé si v MHD sundávají roušky
Ilustrační foto: DPmML
Most

Mostecko – Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova žádá všechny cestující v městské hromadné dopravě v Mostě a Litvínově, aby bezpodmínečně dodržovali nařízení vlády. „Je třeba chránit si dýchací cesty rouškou nejenom ve vozidlech, ale i na zastávkách MHD,“ řekl Daniel Dunovský, ředitel dopravního podniku.

Podle něj se stává, že cestující nastoupí s rouškou, ale ve vozidle si ji sundá, nebo ji vůbec nemá. „Takové chování nebudeme tolerovat, pokud cestující nebude mít ochranu dýchacích cest, přivoláme městskou policii. Cestující, který porušuje nařízení vlády a cestuje bez ochranné roušky, může být vykázán z přepravy.

Dopravní podnik vzhledem k uzavření škol po dohodě s objednateli dopravy ruší od 14. října 2020 všechny školní spoje. „Naopak na nejvíce vytížené spoje nasadíme kloubové autobusy, aby se tak mohly zvýšit rozestupy mezi cestujícími. Podle výsledků trasování je nakažených covidem-19 v městských hromadných dopravách zanedbatelné minimum, byli bychom rádi, kdyby cestování v MHD bylo bezpečné jako dosud,“ řekl ještě Dunovský.

Stále probíhá čištění vnitřku našich vozidel a na vybraných konečných zastávkách proběhne desinfekce madel vozidel. „V provozu jsou stále také vyvíječe ozonu, a to jak v Mostě, tak i v Litvínově. Interiéry tramvají, autobusů a sanitek důkladně myjeme a přidáváme i ozonovou kůru jako účinné antimikrobiotikum,“ vysvětlil Dunovský.

Vyvíječe ozonu mají oxidační účinek a dokážou mimo virů také zneškodnit plísně a kvasinky. Ozon čistí vzduch a dokáže eliminovat i případný zápach z vnitřního prostoru vozidel. Umí také rychle zabít mikroorganismy jako viry, bakterie, spóry, parazity i prvoky. Dopravní podnik také používá prostředky pro čištění a dezinfekci ploch, jejichž prostřednictvím se také likvidují choroboplodné zárodky, bakterie, viry, plísně a dezinfikují klimatizace.

Cestujícím, kteří nemají svou čipovou kartu, dopravce stále nabízí čipovou kartu přenosnou, kterou může používat například celá rodina. Kartu obdrží zájemce na počkání v předprodejních místech, minimální částka k nabití je 50 Kč. „Cestující tak mají možnost v rámci zvýšení hygienických opatření v autobusech odbavit se čipovými kartami a minimalizují tak hotovostní platby,“ řekl Dunovský. Podle něj bylo další opatření zavedeno již 18. září 2020, ve vozidlech bylo zrušeno tzv. poptávkové otevírání dveří – cestující nevolí tlačítko otevírání dveří sami, všechny dveře otevírají automaticky řidiči.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru