Policista měl volno, když slyšel volání o pomoc. Pak pomohl chytit zloděje v obchoďáku
Ilustrační foto
Most

Most - Krátce po poledni v tomto týdnu mělo dojít v mosteckém obchodním domě k odcizení peněz v jedné z prodejen. V tu dobu se v centru nacházel i policista z mostecké policie, který zrovna nebyl ve službě. Když byl ve volném prostoru objektu mimo obchody, uslyšel volání o pomoc.

Při tom zjistil, že vestibulem běží mladý muž a za ním pracovník ostrahy obchodního centra a také dvě ženy, které volaly o pomoc. Policista okamžitě zareagoval. Z druhé strany nadběhl utíkajícímu muži a před vstupním vchodem spolu s ostrahou muže dostihl. Ten se však bránil zadržení a snažil se z místa utéct.

"Policista ho vyzval, aby zanechal protiprávního jednání, na což neznámý nedbal a stále kladl aktivní odpor. Proto proti němu policista použil donucovací prostředky. Poté, co byl podezřelý zpacifikován, byl předán přivolané policejní hlídce," uvádí mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Nejde o ojedinělý případ, kdy muži zákona zakročili proti osobám, které páchaly protiprávní jednání, mimo pracovní dobu. Ví, že rychlý zákrok je důležitý k objasnění činu. A nyní byl jeden takový policista ve správnou dobu na správném místě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru