Žena sotva chodila i mluvila, přesto se vydala na jízdu Mostem. Strážníky ale nepřevezla
Foto: MP Most
Most

Most - Při kontrolní činnosti po 22. hodině zaznamenala motohlídka hlasitou hádku mezi třemi osobami. Strážníci okamžitě zastavili služební vozidlo a dvě ženy a muže upozornili na zákaz vycházení a vykázali je z místa.

Když se strážníci vraceli ke služebnímu vozidlu, uviděli, že u kontejnerového stání parkuje v rozporu se zákonem vozidlo tzv. na „blikačkách“. Poté zjistili, že vozidlo patří ženě, se kterou právě jednali. Zároveň si strážníci všimli její nejisté chůze i velmi špatné artikulace a upozornili ji, že pokud je pod vlivem alkoholu, neměla by vozidlo řídit.

Strážníci následně na místě ukončili činnost a odjeli, ale požádali operátora kamerového systému, aby vozidlo nepřetržitě monitoroval a strážníky upozornil, kdyby se dalo do pohybu. Předpokládali totiž podle jednání ženy, že jejich upozornění neuposlechne.

Dvacet minut poté operátor předal všem hlídkám městské policie informaci, že se vozidlo rozjelo a průběžně informoval hlídky radiostanicí o jeho pohybu. Strážníci vozidlo dostihli a zastavili pomocí modrých světel a nápisu STOP. Na místě řidiče byla uvedená žena.

Strážníci řidičku vyzvali k prokázání totožnosti a dechové zkoušce, kterou odmítla. Vzhledem k tomu, že zde existovalo důvodné podezření z řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, na místo přivolali hlídku Policie ČR, která si celou událost se všemi poznatky převzala k dalšímu šetření.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru