V Mostě vyroste další kruhový objezd, rekonstrukce se dočkají parkovací místa i autobusové zastávky
Křižovatka bude bezpečnější díky kruhovému objezdu. Foto: e-mostecko
Most

Most - I letos budou pokračovat opravy a rekonstrukce mosteckých komunikací. Jednou z největších je rekonstrukce ulice Slovenského národního povstání (SNP).

Dotkne se celé komunikace od kruhového objezdu u Luny po její opačný konec v místech křížení s ulicemi Alej Boženy Němcové a Pod Resslem, kde vyroste nový „kruhák“. Na silnici vzniknou speciální pruhy pro cyklisty. Rekonstruovat se také budou parkovacích místa, autobusové zastávky a veřejné osvětlení.

Stávající průsečná křižovatka ulic SNP – Alej Boženy Němcové – Pod Resslem se přestaví na oválný objezd. „Přestavba průsečné křižovatky na křižovatku okružní je standardním bezpečnostním opatřením v intravilánu města, neboť každá okružní křižovatka má nejméně kolizních bodů ze všech křižovatek, vyjma těch mimoúrovňových. Dalším plusem je zvýšení plynulosti silničního provozu, zejména z vedlejších pozemních komunikací, a dále také přirozené zklidnění dopravy, které je velmi žádoucí,“ vysvětluje Vojtěch Brzoň, vedoucí odboru správních činností mosteckého magistrátu. Kruhový objezd bude mít vnitřní zelený ostrůvek osázený půdokryvnými jalovci.

0202kruhak

Plán výstavby kruhového objezdu na ulici SNP. Zdroj: Mostecké listy

V rámci výstavby okružní křižovatky budou také přestavěny přilehlé přechody pro chodce, jež budou upraveny v souladu s technickými podmínkami, včetně všech bezpečnostních opatření.

Nově upraveny budou i všechny autobusové zastávky v ulici SNP, zejména pro lepší najíždění a vyjíždění ze samotných autobusových zálivů, provedeny budou ze zámkové betonové dlažby. Jedna z nich, zastávka 1. ZŠ změní své umístění blíže k protisměrné zastávce u bloku 5. Tam je také navržen nový chodník. Ostatní chodníkové plochy budou upraveny z důvodu zvýšení navazujícího žulového obrubníku.

Na rekonstruované komunikaci budou na každé straně vyznačeny cyklopruhy, které v místech kruháku nahradí cyklokoridory. Cyklopruhy budou barevně oddělené od zbytku komunikace. Obdobné znají cyklisté již z ulice Chomutovská, kde byly vyznačeny v Mostě prvně.

V ulici SNP vyroste i nové parkoviště před 1. základní školou. Projekt řeší i prodloužení připojovacích pruhů u okružní křižovatky ulic SNP – Žatecká – Čsl. armády – Josefa Skupy. Pod schody vedoucími do parku pod nemocnicí je navržen nový přechod pro chodce. Ostatní přechody zůstanou zachovány a bude ověřeno jejich osvětlení, které se v případě nutnosti doplní.

Rekonstrukce komunikace včetně výstavby kruhového objezdu bude zahájena i ukončena v letošním roce.

(sed)

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru