Europe Direct Most: Znáte informační středisko v budově mostecké vysoké školy?
Informační centrum EUROPE DIRECT se nachází v budově Vysoké školy finanční a správní v Mostě, v ulici Pionýrů 2806, která je hostitelskou organizací.
Most

Most - Informační středisko EUROPE DIRECT MOST je součástí služeb pro občany, které podporuje Evropská komise. Představuje přímé spojení mezi evropskými občany a institucemi EU.

Přibližně 500 místních středisek v celé EU poskytuje informace a odpovídá na otázky týkající se různorodých evropských témat, povzbuzuje občany k tomu, aby se zapojili a využívali práv, která mají jako občané EU.

Středisko Europe Direct Most působí v budově Vysoké školy finanční a správní v Mostě již od roku 2007. Za tuto dobu uspořádalo stovky přednášek a akcí pro studenty či veřejnost. Mezi další činnosti patří bezplatné jazykové kurzy nebo soutěže pro děti.

Na přelomu roku 2020-2021 vyhlásila Evropská komise výběrové řízení, jehož výsledkem mělo být jasné, která ED centra budou součástí evropské sítě na další pětileté období. Konkurence byla tentokrát velmi tvrdá, ale s radostí oznamujeme svým současným příznivcům i těm, pro které můžeme být oporou v budoucnosti, že se středisko Europe Direct Most zařadilo do skupiny ED nové generace pro období 2021-2025. Našemu regionálnímu vítězství napomohla nejen kvalitní projektová žádost, ale i dlouhodobé zkušenosti a aktivity, do kterých jste byli zapojeni vy, tzn. školy, seniorské skupiny i široká veřejnost.

2104logoeuropedirect

V důsledku pandemické situace jsme byli nuceni naše ID ED uzavřít pro aktivity spojené s osobním setkáváním, přesto se nám podařilo najít další formy spolupráce s vámi, především na bázi online kontaktů. Věříme, že se již v dohledné době situace ve společnosti změní, a i naše centrum Europe Direct Most bude moci naplno využít svůj potenciál a že se brzy budeme setkávat bez jakýchkoli limitů a omezení.

I nadále platí, že lze s námi kontaktovat mailem, telefonem a navštěvovat náš Facebook, Instagram a naše webové stránky, kde naleznete různé zajímavosti z dění v EU i naší nabídku zajímavých akcí.

Naše kontaktní údaje:

Přejeme vám všem Vám všem pevné zdraví a těšíme se na vás

Tým Europe Direct Most

  • PaedDr. Václav Netolický - manažer IC Europe Direct Most
  • Soňa Tóthová – samostatná odborná referentka IC Europe Direct Most
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru