PROJDĚTE SE: Vezmeme vás do velkého očkovacího centra, v Mostě se otevírá právě dnes
V článku najdete virtuální prohlídku očkovacího centra. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Očkování proti nemoci COVID-19 ve Sportovní hale Most může začít. Ve středu se o tom přesvědčili představitelé vedení Ústeckého kraje, statutárního města Most a Krajské zdravotní. Centrum zahajuje činnost pro veřejnost dnes, ve čtvrtek 22. dubna, jako první velkokapacitní očkovací centrum v Ústeckém kraji. Do malé haly areálu se očkovací místo přesouvá z mostecké nemocnice a bude fungovat každý den včetně víkendů od 8 do 18 hodin.

Zajímá vás, jak připravené velkokapacitní očkovací centrum ve sportovní hale v Mostě vypadá? Podívejte se na 3D virtuální prohlídku, kterou nechalo zpracovat statutární město Most. Můžete se tak ještě před osobní návštěvou zorientovat v uspořádání centra a přesně budete vědět, jak budete halou postupovat.

„Jsem velice potěšený, že se od čtvrtka podařilo Ústeckému kraji zprovoznit i v Mostě moderní očkovací centrum, které umožní všem zájemcům o očkování mnohem komfortnější proces očkování. Důležitá je bezbariérovost a parkovací kapacita, prostředí sportovní haly obě tato kritéria splňuje. Děkuji za spolupráci městu Most i Krajské zdravotní, a.s., a věřím, že kapacita tohoto očkovacího centra bude plně využita a postupně i navyšována tak, jak budou do Ústeckého kraje navyšovány i dodávky vakcín v následujících týdnech a dalších měsících,“ sdělil při prohlídce centra hejtman Ústeckého kraje Ing. Jan Schiller.

„Jsem velice rád, že pomůžeme přispět k urychlení procesu proočkování a budeme zas o krok blíže k návratu do normálního života. Ve sportovní hale vzniklo komfortní očkovací centrum, které je schopné zajistit vakcinaci až 1000 osob denně. Kromě toho je celý prostor bezbariérový, má samostatný vchod, velkou jednotnou plochu, dobrou dostupnost veřejnou dopravou a možnost k parkování. Díky patří všem, kteří se na této rychlé realizaci očkovacího centra podíleli. Teď si budeme držet palce, aby bylo dostatek vakcín a očkovací tým měl dostatek práce,“ řekl primátor statutárního města Most Mgr. Jan Paparega. Ten si nové očkovací centrum prohlédl osobně v doprovodu své náměstkyně Ing. Markéty Staré.


Nové očkovací centrum v Mostě:

  • Sportovní hala Most, a.s., tř. Budovatelů 112/7, vstup z ulice U Sportovní haly, 434 01 Most
  • PROVOZNÍ DOBA: Po - Ne 8:00-18:00 hodin

„Přesun očkovacího místa v Mostě byl nutný, také s ohledem na očekávané výrazné zvýšení počtu očkovaných, za předpokladu pokrytí dostatečnými dodávkami dávek vakcíny. Děkuji statutárnímu městu Most za takovou možnost. Děkuji také všem zaměstnancům mostecké nemocnice a dobrovolníkům, kteří se na očkování v Mostě podíleli v původním očkovacím centru v prostorách nemocnice. Nyní připravujeme ve spolupráci s Ústeckým krajem zahájení provozu velkokapacitního očkovacího centra v Ústí nad Labem v budově Univerzity J. E. Purkyně v ulici Hoření na Severní Terase, a to od 3. května, “ uvedl MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel Krajské zdravotní, a.s.

„Ve čtvrtek 22. dubna a v pátek 23. dubna bude pro všechny, kdo se dostaví na očkování ještě do mostecké nemocnice, zajištěna v půlhodinovém intervalu kyvadlová doprava do velkokapacitního centra ve sportovní hale. Provoz mikrobusu zajistí Dopravní společnost Ústeckého kraje,“ doplnil Ing. Petr Severa, krajský koordinátor očkování proti onemocnění COVID-19.

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru