Po narkomanech bude méně odhozených stříkaček! Teď se na ně více zaměří strážníci
Foto: MP Most
Most

Most - S příchodem teplejšího počasí se Městská policie Most jako každý rok zaměří na použité injekční stříkačky na veřejném prostranství. Strážníci i asistenti prevence kriminality injekční stříkačky vyhledávají a likvidují celoročně v rámci běžné pochůzkové činnosti po celém městě a zejména v lokalitách, o kterých ze zkušenosti vědí, že se zde zdržují problémové osoby.

„V loňském roce strážníci sebrali a zlikvidovali 722 ks stříkaček, z toho bylo evidováno 396 událostí na základě oznámení na linku 156 od občanů. Asistenti prevence kriminality za rok 2020 evidují 957 nálezů,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.

Při speciální týdenní akci „Jehla“ se pak strážníci a asistenti prevence kriminality na konci dubna zaměřují na hřiště, sportoviště, parky a další místa, kam se s přicházejícím oteplením vydávají lidé trávit volný čas. Jak se zachovat, když lidé najdou injekční stříkačku?

„V případě nálezu injekční stříkačky by lidé neměli na stříkačku sahat, měli by zavolat na linku 156, oznámit co nejpřesněji místo nálezu, a pokud možno tam setrvat. Motohlídky jsou v ulicích nepřetržitě 24 hodin denně a strážníci jsou schopni na místo dojet během několika minut. Materiál pak bezpečně zlikvidují. O správném postupu v případě nálezu injekční stříkačky by měli rodiče poučit také své děti,“ vysvětlila manažerka prevence kriminality Veronika Loucká.


Injekční stříkačky strážníci a asistenti prevence kriminality ukládají do speciálních toxi-boxů, které pravidelně odvážejí do K-Centra k likvidaci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru