V centru mostu jsou nové okrasné stromy. Jinde zeleň lidé polámali
Vysazování nových stromů. Foto: město Most
Most

Most - V centru Mostu byly vysazeny nové stromy. Střed města tak bude zkrášlovat desítka nových dřevin – jeřábů a magnolií. Jinde vandalové stromy poničili.

V centru Mostu podél chodníku od magistrátu k Prioru byly vysazeny nové stromy. Střed města tak bude zkrášlovat desítka nových dřevin – jeřábů a magnolií.

Oba druhy patří mezi stromy okrasné, ozdoby parků. Jeřáb je krasavec, který dokáže svými plody zdobit parky i dlouhé týdny a prospívá i v chladném prostředí. Magnolie je potom doslova skvostem mezi okrasnými dřevinami, kvete zjara nebo v létě.

Bohužel ne všechny zprávy jsou příznivé. V Mostě opět řádil vandal, který si za cíl svých zvrhlých choutek vybral mladý, nedávno vysazený strom v ulici V. Talicha u bloku 508, jemuž zcela zlomil korunu. Strom bude odstraněn a následně zasazen nový.

K další politováníhodné události došlo v Albrechtické ulici u bloku 642, kde lidé svévolným a neodborným zásahem poničili mladý akát. Město proto apeluje na občany, aby se do řezání a stříhání dřevin na veřejných prostranstvích nepouštěli a péči nechali na odbornících.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru