VIDEO: V mostecké škole hlasovali, co mají pořídit za sto tisíc korun od města
Náměstkyně primátora Markéta Stará předává žačkám ocenění. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Profesionální 3D tiskárna, informační tabule propojená s mobilní aplikací či hmyzí domeček a kompostér. Na Základní škole v ulici Václava Talicha v Mostě mají nové vybavení v učebně i na zahradě díky participativnímu rozpočtu.

Škola dostala od města Mostu k dispozici sto tisíc a žáci ve spolupráci s učiteli přišli s nápady, co by chtěli vylepšit. A pak o nich hlasovali. Vítězné projekty už ve škole slouží a všichni jsou nadšení.

„Je to už druhý participativní projekt a my jsme rádi, že se žáci, ale nejenom žáci, ale i učitelé, do těchto projektů zapojují. A my máme vždycky možnost vidět něco unikátního. V tuto chvíli je to třeba 3D tiskárna,“ říká náměstkyně primátora Markéta Stará. 3D tiskárna byla také vítězným a nejnákladnějším projektem. Do participativního rozpočtu ji přihlásily deváťačky Markéta Šafaříková a Klára Jarošová. „3D tiskárnu jsme si vybrali proto, že jsme ji viděli na internetu. Hodně se nám líbila chtěly jsme si zkusit něco vytisknout,“ vysvětluje Markéta Šafaříková.

https://www.youtube.com/watch?v=Jp6pWFVYVP0

3D tiskárna, která využívá technologii takzvané stereolitografie, je nyní skvělým vybavením stále ještě novotou vonící učebny. „Byli jsme rádi, že jsme byli osloveni. Jsme akční škola a máme vždy připravené nějaké projekty, protože z běžného rozpočtu na některé projekty nedosáhneme. Před dvěma lety jsme zde měli IROP a získali jsme takovouto krásnou učebnu, ale už nám tam nevyšlo místečko na tu 3D tiskárnu. Děti oslovili jejich učitelé, v podstatě jsme mohli toto vše připravit a děti si tu 3D tiskárnu vybraly jako prioritu,“ přibližuje ředitelka školy Alena Lorenzová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru