VIDEO: Most zapne semafory i během dne o víkendech. Město reaguje na vyšší počet nehod u Centralu
Světelná křižovatka v Mostě u Centralu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Náhlý nárůst počtu dopravních nehod na jedné z hlavních mosteckých křižovatek – křížení ulic Budovatelů, Jaroslava Průchy a Františka Halase poblíž obchodního domu Central – povede k úpravě provozu semaforů ve městě.

„Neevidujeme tuto křižovatku jako problémovou. Udělali jsme si v minulém týdnu statistiku nehodovosti. Až do letošního roku od roku 2006 nehovoří o kulminaci většího počtu dopravních nehod. Letos ale už došlo k 12 dopravním nehodám,“ uvedl Vojtěch Brzoň, vedoucí odboru správních činností mosteckého magistrátu.

V předešlých letech docházelo přibližně ke čtyřem haváriím za rok. Podle policie je pravděpodobnou příčinou zvýšené nehodovosti skutečnost, že během víkendu v určitých hodinách automaticky dochází k vypnutí systému světelné dopravní signalizace a řidiči nesledují provoz.

https://www.youtube.com/watch?v=hdmzGmilF7U

„Rozhodli jsme se vlivem posledních událostí, že se budeme snažit zvýšit bezpečnost na této křižovatce. Prvním opatřením, které chceme realizovat, je změna signálního plánu. Jednoduše to znamená, kdy budou zapnuty semafory. Shodli jsme se na tom, že semafory by měly být zapnuté většinu týdne, vyjma nočních hodin, kde se domníváme, že by problém neměl být,“ vysvětlil Marek Hrvol, náměstek mosteckého primátora. Znamená to, že semafory budou v provozu i převážnou část dne o víkendech, a to na všech pěti mosteckých světelných křižovatkách.

V plánu je i instalace dynamicky řízených semaforů. Pokud se systém osvědčí, bude následně aplikován na další křižovatky v Mostě.

Policisté dopravního inspektorátu apelují v návaznosti na zvýšený počet nehod na motoristy, aby byli za volantem bdělejší a věnovali zvýšenou pozornost dopravnímu značení i vzniklým dopravním situacím. Zároveň upozorňují, že Třída Budovatelů není po celé své délce označena jako hlavní. Řidiči by měli zpozornět na křižovatce ulic u Prioru, kde Třída Budovatelů není hlavní komunikací.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru