Městské hřbitovy jsou na týden otevřené déle, městská policie tam posiluje kontroly
Asistenti prevence kriminality procházejí mosteckým hřbitovem. Foto: město Most
Most

Most - Pro všechny, kteří chtějí vzpomenout na své blízké a zapálit jim svíčku, se prodlužuje stejně jako v minulých letech až do 6. listopadu provozní dobu na všech městem spravovaných hřbitovech.

To znamená na Městském hřbitově v ulici Pod Koňským vrchem, Kostelním hřbitově ve Hřbitovní ulici i na Vtelenském hřbitově v ulici Ke Kostelu. Provozní doba hřbitovů bude až do 6. listopadu denně od 8 do 20 hodin. Město tím vychází vstříc všem, kteří přicházejí v období takzvaných Dušiček na hřbitov uctít památku.

V období Dušiček se hřbitovy i blízká parkoviště bohužel také stávají magnetem pro zloděje. Od 30. října do 2. listopadu bude na městském hřbitově zajištěna nepřetržitá 24hodinová ostraha pěšími hlídkami městských strážníků a asistentů prevence kriminality. Městská policie Most bude v okolí hřbitovů také dohlížet na správné parkování a zajištění bezpečného průjezdu vozidel MHD a integrovaného záchranného systému.

Od 30. října do 2. listopadu bude na městském hřbitově zajištěna nepřetržitá 24 hodinová ostraha pěšími hlídkami strážníků a asistentů prevence kriminality. 

Důležité upozornění

„Naším cílem je zejména zajištění veřejného pořádku a klidného průběhu těchto dní, kdy na hřbitovy přijíždějí nejen občané Mostu, ale také návštěvníci z jiných měst. Chceme dohlédnout na bezpečí zejména seniorů a připomenout jim, aby dávali pozor na sebe i své osobní věci,“ uvedl ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Je vždy lepší se na hřbitov vypravit ve dvojici nebo ve skupině, než jít úplně sám. Lepší je také vybírat čas návštěvy hřbitova tak, aby bylo světlo, a na hřbitově byli další lidé. Věnujte také zvýšenou pozornost ochraně svého majetku.

„Občané by neměli nechávat v zaparkovaných automobilech viditelně cenné věci. Také při péči o pietní místa by neměli odkládat tašky a kabelky na místa, která nebudou mít nepřetržitě pod dohledem a od odložených věcí odcházet. Pokud kdokoliv zaznamená podezřelé jednání, neváhejte se obrátit na přítomné strážníky nebo asistenty nebo zavolejte na linku 156. Linka 156 je tu pro vás, pro občany,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Strážníci budou v okolí hřbitovů také dohlížet na správné parkování a zajištění bezpečného průjezdu vozidel městské hromadné dopravy a integrovaného záchranného systému.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru