REKLAMA
Už jste jeli v Mostě elektrobusem? Takhle popisuje svoji dnešní zkušenost cestující
Elektrobus v Mostě na Zahražanech. Foto: čtenář
Most

Most – Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova má k dispozici na testování přímo od výrobce SOR Libchavy elektrobus. V ulicích Mostu a Litvínova se bude objevovat do konce září.

Vozidlo je nasazeno do provozu a již vozí cestující. Jaká je dnešní ranní zkušenost jednoho z nich?

„Je strašně tichý, v podstatě nevíte, že jedete. Je to jako jízda trolejbusem nebo vlakem. Bez drncání, jízda je krásně hladká a příjemná,“ popisuje pasažér zážitek z pátečního rána. „Je čistý, voňavý, má hezký netradiční vzor na sedadlech, na který v Mostě nejsme zvyklí. Oproti ostatním autobusům v Mostě se mi zdá o dost prostornější. Jelikož v zadní části nemá motor, je tam poměrně netradičně pět míst k sezení, jako bývá u dálkových autobusů,“ dodává cestující, kteří se svěřil našemu on-line deníku se svojí zkušeností. Pochválil ještě USB porty na nabíjení telefonu.

edeniky 3839

Interiér vozidla. Foto: čtenář

Jde o vůz SOR NS 12 electric, který bude dopravce testovat v našich podmínkách do konce září. Testování proběhne na linkách v Mostě a v Litvínově.

Nabití vozidla trvá asi 6 hodin, poté je autobus schopen v městském provozu ujet více než 200 kilometrů.

Tvořte i vy s námi aktuální a pestré zpravodajství pro ostatní čtenáře. Povedlo se vám zachytit nějakou kuriozitu? Jste svědky aktuálního dění? Máte čerstvé informace z provozu na našich silnicích? Napište nám, pošlete nám fotku či video na WhatsApp 737 058 283, do zpráv na Facebooku či mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru