REKLAMA
Policisté se na Mostecku zaměřili na užívání pásů. Pro řidiče není bezpečnost samozřejmost, zjistili
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Dopravní policisté kontrolovali řidiče v mosteckém okrese v rámci krajské bezpečnostní akce. Tentokrát se primárně zaměřili na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů během jízdy.

Mimo jiné kontrolovali technický stav vozidel, stanovené rychlosti jízdy, ale také všeobecné dodržování předepsaných pravidel uvedených v zákoně o pozemních komunikacích. Uniformovaní muži se pohybovali na předem určených stanovištích, a to formou skrytého dohledu.

"Při této akci policisté zastavili 28 automobilů a zjistili 8 porušení zákona, za které uložili blokové pokuty v celkové částce 1700 korun. Jeden šofér držel v ruce za jízdy hovorové zařízení a odjel s pokutou za tři stovky. Samotné neužití bezpečnostních pásu porušilo 6 řidičů, kterým policejní hlídka uložila pokuty v celkové výši 1200 korun," uvedl mluvčí policistů Václav Krieger.

U dvou motoristů shledali strážci zákona nevyhovující technický stav vozidel.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru