Víkendové slunění? Nechte si zajít chuť, vzkazují Andreas a Zoltan
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj - A máme tu další víkend. Letos už devatenáctý, respektive dvacátý, chcete-li počítat i sobotní silvestr a nedělní Nový rok. Je to trochu k nevíře, ale co se teplot týče, víkend 13. a 14. května bude velmi podobný právě víkendu 31. prosince a 1. ledna.

A co se oblačnosti týče, víkend 13. a 14. května možná, spíše s velkou pravděpodobností, bude méně slunečný než víkend 31. prosince a 1. ledna, kdy na obloze v zásadě byla jen vysoká (průsvitná) oblačnost. Tlakovým výším se totiž do českého vzdušného prostoru nechce, zato tlakovým nížím rozhodně ano. Koneckonců, v dohledné době se v něm budou zdržovat tlakové níže Andreas a Zoltan, takže s věčně modrým nebem se můžeme rozloučit. Přinejmenším na nějaký čas. Totéž platí o teplotách nad dvacítkou. Změna klimatu (zastarale globální oteplování) nyní nebude mít nějakou chvíli čas (například 14. května 1969 ho mělo, viz. tehdejší maxima: Ústí nad Labem 32,0 °C, Děčín 33,8 °C, Žatec 34,5 °C atd.).

12. května 2023: Ráno a dopoledne jasno až polojasno, zejména ve východní polovině Ústeckého kraje (Teplice až Šluknovský výběžek), potom spíše oblačno až zataženo a k tomu nějaká ta přeháňka. Nejnižší ranní teploty kolem 12 až 8 °C. Nejvyšší odpolední teploty okolo 16 až 20 °C, ojediněle až 21 °C.

13. května 2023: V ranních hodinách přechodně skoro jasno až polojasno, pak převážně oblačno až zataženo. Nicméně srážkové úhrny budou nulové, případně zcela zanedbatelné, takže deštníky nepřijdou vhod. Nejnižší ranní teploty kolem 10 až 6 °C. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C.

14. května 2023: V průběhu rána i jasná až polojasná obloha, znovu především mezi Teplicemi a Šluknovským výběžkem, pak až do večera mraky, mraky, mraky a po obědě asi i sprchne (jižní polovinu České republiky podle všeho nemine déšť trvalejšího charakteru, což nás však moc vzrušovat nemusí). Nejnižší ranní teploty kolem 10 až 6 °C. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C.

15. května 2023: Mraků dosyta, dešťových kapek dosti poskrovnu (ani ň). Nejnižší ranní teploty kolem 10 až 6 °C. Nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C.

První vlna veder roku 2023 je prozatím v nedohlednu. Vlastně i alespoň několikadenní epizoda slunečného (myšleno bez jediného mráčku) a teplého (myšleno cca 25 °C) počasí. Máte z toho radost, nebo naopak smutek, či ani jedno?

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru