Policisté jednali se zástupci Romů. Chtějí zabránit šíření fám na sociálních sítích, které vyvolávají nepokoje
Foto: PČR
Most

Ústí nad Labem – Ve středu se uskutečnilo jednání zástupců romské komunity s vedením Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a zástupců územních odborů policie v Ústeckém kraji. Přizváni byli také zástupci odboru pro sociální začleňování Ministerstva pro místní rozvoj.

 

Náměstek krajského ředitele přítomné informoval o bezpečnostní situaci v kraji, zvláště pak o aktuální situaci v Krupce a Bílině po incidentech z poloviny července včetně přijatých opatření ke zklidnění situace. Následně styčný důstojník pro menšiny pohovořil na téma policejních specialistů pro práci s menšinami.

„Dalším bodem jednání bylo vyhodnocení případů, které byly spouštěcím mechanismem shromáždění v Krupce, kdy v tomto případě nebylo zjištěno, že by zde došlo ke zneužití nezletilých osob či obdobné činnosti se sexuálním podtextem," dodal policejní mluvčí Kamil Marek. V další části jednání zástupci jednotlivých územních odborů podali informace o aktivitách, které v souvislosti s řešenou problematikou činí v působnosti svých územních odborů.

Na závěr jednání došlo k vzájemné dohodě o výměně informací především při řešení situací, které by mohly vést zejména při šíření nepravdivých skutečností a fám na sociálních sítích k obdobnému jednání, ke kterému došlo v obci Krupka v červenci 2023. (psali jsme ZDE)

1907demonstracekz4

Demonstraci v Krupce vyvolaly informace o zneužívání dětí. Foto: Kuba Zápotocký

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru