Foto: čtenář
Most

Most – Zcela pochopitelnou vlnu negativních reakcí vyvolala zpráva o zbytečném vzletu vrtulníku se záchranáři. Zdravotníci přistávali nedaleko centra Mostu k domnělému téměř devastačnímu zranění nohy. Pacient však utrpěl pouze lehké zranění prstu.

O události jsme informovali ZDE. Proč byl na místo přivolán vrtulník vysvětlil mluvčí záchranářů Prokop Voleník: „O tom, zda bude na místo vyslán vrtulník, rozhoduje dispečer. Ten dostal informaci o těžkém, téměř devastačním zranění nohy. Pacient měl k zranění podle získaných informací přijít ve chvíli, kdy mu spadl na nohu těžký kovový předmět. Nakonec se ale ukázalo, že zranění je velmi lehké, které dotyčný utrpěl, když mu nohu skříplo víko od popelnice." 

Kolik marný vzlet vrtulníku stál, je dle mluvčího složité vyčíslit, vykazují se letové minuty.

Diskutující pod prvním článkem poukazují na to, že někteří zneužívají zdravotní systém a nedokážou vyhodnotit, zda skutečně potřebují zásah zdravotníků na místě, a to ať už s příjezdem sanitky, nebo dokonce příletem vrtulníku, nebo zda by zcela stačilo, kdyby se dopravili k lékaři sami, a to v ordinačních hodinách.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru