Reprofoto video: Zoopark / Petra Zálešáková
Most

Chomutov – Z chomutovském zooparku mají babyboom. Během pár týdnů se chovatelé těšili z mláďat jelenů bucharských, vzácných arkalů, kozorožků a v hnízdech se vylíhly desítky ptáčat.

Veselá podívaná je teď právě u kozorožců. „Na přelomu května a června se nám narodili tři kůzlata kozorožců alpských, kluk a dvě holky. A jak je patrné z videa naší chovatelky, jsou nejen pořádně rozpustilí, ale také pořádně zvědaví," popisuje chování mláďat chomutovský zoopark.

Video od Petry Zálešákové je k vidění ZDE.

Kozorožce zde chovají od roku 1995 a v minulosti mláďata několikrát převáželi do zahrady v Innsbrucku, odkud jsou pak vypouštěná zpět do volné přírody v rakouských Alpách.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru