Vše připraveno a na svém místě. Poslední pozdrav od pořadatele Tomáš Langhammera je ze sobotního večera. Zdroj: FB Tomáš Langhammer
Most

Most – Most si může letos neskromně přidat ke svému názvu podtitul hlavní město sportu České republiky. V době, kdy se rozeběhly sportovní aktivity Olympijského festivalu, se jen o kousek vedle, a to u jezera Matylda, aktuálně připravují na svůj velký den triatlonisté. V pravé poledne se na startovní čáru postaví účastníci mistrovského závodu. Rušno je ale od samého rána. V půl desáté začnou startovat dětské kategorie.

Triatlon, tedy spojení plavání, jízdy na kole a běhu, je možno absolvovat v každém věku. Na Matyldě si radost ze závodění mohou užít i taková prťata, jako jsou děti, které teprve jezdí na odstrkovadle. Právě oni a jejich rodiče už nyní řeší prezentaci. Čas mají do půl deváté. Hlavní pořadatel akce, Tomáš Langhammer doporučoval rodičům nechat přihlášení na den závodu, ovšem s připomínkou, aby zájemci přišli k prezentaci včas. Ta se otevřela v půl osmé ráno. Závod samozřejmě Tomáš Langhammer nepořádá sám, stojí za ním celý Krušnoman Triathlon Team Litvínov ve spolupráci s městem Most. Litvínovský klub pořádá již 50 velkou sportovní akci.

Jak takový dětský triatlon vypadá? Ti nejmenší, tedy mladší benjamínci, děti do pěti let, si v Matyldě jen smočí kotníky, na odstrkovadlech následně absolvují stometrovou trasu a dalších 50 metrů běží. Pro děti, které si při závodu budou užívat obrovské podpory publika, je to úžasný zážitek, který je motivuje ke sportování.

Starší benjamínci, děti do 7 let, se namočí po pás, na kole ujedou 150 metrů a 100 metrů běží. 

Nikdy není brzy začít s triatlonem. Organizátoři zvou na start i děti, které se sotva naučily chodit. Takto na Matyldě nemladší závodníci čekali na svůj start v roce 2021. A za nimi hlavní organizátor Tomáš Langhammer. Zdroj: FB Tomáš Langhammer, Foto: Edita Kovaříková

Školáci do 11 let už doplavou k molu a zpět, což je 50 metrů. Do vody s nimi mohou pro jistotu rodiče, následně třikrát obkrouží louku a jednou ji oběhnou.

Kategorie od 12 do 15 let už je mistrovská. I do ní se však mohou přihlásit příchozí, tedy děti, které se běžně triatlonu nevěnují. Pořadatelé je k tomu naopak velmi vyzývají, protože mají jedinečnou příležitost si tento sport vyzkoušet. Uplavou 250 m, 6 km na kole a 1,5 km běh. Nic, co by žádné zdravé dítě nezvládlo.

Vyzkoušet si terénní triatlon mohou i dospělí. Že si netroufnou na všechny tři disciplíny? Nevadí. Je tu možnost štafet, ty se mohou taktéž přihlásit ještě dnes, registrace se uzavírá i na místě a prezentace končí v 11 hodin. Ty startují jako poslední, a to ve 12.10 hodin. Co každého účastníka čeká? Plavci zdolají 400 m v Matyldě, na kole si jezdci během 16 km zevrubně prohlédnou cyklotrať na vrchu Ressl a jeho okolí. Běžci se na šestikilometrové trati z Širokého vrchu podívají i na Hněvín. 

Přesně taková trať je připravena i pro účastníky mistrovského závodu. Ti se tak proženou kolem tří zajímavých lokalit Mostu. Vítězové hlavního závodu si z mistrovské akce odvezou nejen tituly mistrů České republiky a medaile, ale i nová kola.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru