Foto: Krajská zdravotní
Most

Ústecký kraj - Na Olympijském festivalu (OF), který běží současně s Letními olympijskými hrami 2024 v Paříži hry od 26. července do 11. srpna u jezera Most, zaznamenává speciální stanoviště Krajské zdravotní (KZ) velký zájem návštěvníků. Díky spolupráci s Českým olympijským výborem zde po celých sedmnáct dní nabízí program zaměřený na zdraví a životní styl: poradenství, praktické ukázky, prevenci i soutěže pro děti.


V uplynulých dnech mohli zájemci na stanovišti KZ hovořit se zdravotníky různých oborů. Na OF se již představilo například oddělení následné a dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, oddělení následné péče a rehabilitace, psychiatrické oddělení mimo jiné s prevencí zaměřenou na zdravý životní styl u dětí „GO OFFLINE“, oddělení nemocniční hygieny a epidemiologie, neurologické oddělení s prevencí cévní mozkové příhody či oddělení klinické farmacie s radami k optimální sestavě léčiv, které pacienti potřebují k řešení svých obtíží.

Pacienty mostecké nemocnice přišel ve čtvrtek 1. srpna potěšit maskot olympijských her, červená figurka Phryges. Úsměvy vykouzlil především pacientům na dětském a dorostovém oddělení, ale překvapil i návštěvníky na řadě dalších míst v nemocnici.

0408olym1 ce6a1

Foto: Krajská zdravotní

Stanoviště KZ je zařazeno jako místo k plnění úkolů do Hrací karty, soutěže pro děti. Při procházení stanovišť na OF mohou návštěvníci sbírat razítka do své Hrací karty za různé splněné úkoly. Celkem jde o 23 stanovišť spojených se sportem či edukací, plus tři bonusová místa, která jsou umístěna mimo areál festivalu: Oblastní muzeum a galerie v Mostě, Hrad Hněvín a rozhledna Elektrárny Ledvice. Za splnění úkolů na 12 stanovištích získají hráči diplom, na 16 stanovištích kromě diplomu i medaili. A pokud splní 20 výzev, tak k diplomu a medaili dostanou i dárek. Hrací kartu lze zakoupit za 50 korun hned u vchodu do areálu, odměny je možné si vyzvednout v centru Hracích karet.

0408olym3 4268a

Foto: Krajská zdravotní

Poděkování za každodenní práci, zajištění provozu stánku i přípravu programu stanoviště KZ na Olympijském festivalu u jezera Most patří dobrovolníkům z Nemocnice Most, kteří se spolu s Tiskovým a komunikačním oddělením KZ na organizaci spolupodílejí. „Jsem velmi ráda, že se podařilo díky skvělé spolupráci s Českým olympijským výborem zajistit účast Krajské zdravotní na tak krásné a výjimečné akci, jakou Olympijský festival je. Všem zdravotníkům, kteří se v uplynulých dnech návštěvníkům v našem stánku věnovali, patří velké poděkování. Stejně jako těm, kteří se tu ještě vystřídají do neděle 11. srpna, kdy máme na poslední den připravenou prezentaci dobrovolnického programu a sociálních služeb,“ řekla Eva Hlaváček, koordinátorka dobrovolnického programu mostecké nemocnice.

Pro následující dny Olympijského festivalu u Jezera Most KZ má na svém stanovišti připraveny ukázky a konzultace z dalších medicínských oborů. Například k dárcovství krve a kostní dřeně podají informace zdravotníci z transfuzního oddělení. Ortopedičtí specialisté, kromě ukázky vyšetření, přiblíží problematiku kloubních náhrad i využití 3D tisku v oboru, nemůže zde chybět oddělení sportovní medicíny. S tématem „Nemocnice pro plyšáky aneb do nemocnice se nebojíme“ a soutěžemi se zdravotnickou tematikou dorazí dětské a dorostové oddělení, a ve stánku se objeví i nutriční poradna. Program na každý den je vyvěšen přímo na stanovišti, najít ho lze také na facebooku Krajské zdravotní, stáhnout ho je možné i na webu www.kzcr.eu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru